miercuri, 11 aprilie 2012

Pui umplut cu rizotto


Ingrediente:
 - 4 pulpe dezosate
- 150 de gr de orez
- 600 de ml. de supa de pui
- 200 de gr de ciuperci
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 60 ml. de bulion de rosii
- 1 lingura de patrunjel
- 30 de ml. ulei
- 2 linguri de faina
- sare, piper

Mod preparare:

Pentru inceput, se prepara rizotto: se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Jumatate din catitatea de ulei se incinge. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc usor, amestecand continuu. Se adauga ciupercile spalate si taiate, se amesteca si se reduce focul. Se calesc sub capac timp de 3-4 minute. Se toarna deasupra supa de pasare fierbinte si cand da in clocot se adauga orezul. Se fierbe orezul aproximativ 10 minute, pana cand bobul este fiert. Se ia de pe foc, se adauga bulionul si patrunjelul .
Pe fiecare bucata de pasare  se aseaza cate 2-3 linguri din rizotto-ul racit, formand rulouri care se fixeaza cu scobitori.
Se tavalesc rulorile prin faina.
Se incinge uleiul ramas intr-o tigaie si se prajesc rulourile rapid, pe toate partile.
Se toarna in tigaie 250 ml. de apa fierbinte, in care se fierb rulourile timp de 20 de minute. 
Se aseaza alaturi de umplutura ramasa.
Reteta preluata de la doamna Laura Laurentiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu